Prima pagină  »  Noutăți  »  Comunicate
Comunicate
Sistem de micro-cogenerare pentru reducerea costurilor de exploatare
Publicat la: 03.04.2018   

Pentru clădirile existente, cererea de căldură rămâne ridicată iar capacitatea de retehnologizare cu ajutorul tehnologiilor regenerabile este practic limitată. Pentru o mare parte din locuințele existente, micro-cogenerarea este, prin urmare, soluția generației următoare. Este o soluție de înalta eficiență pentru o piață cu un potențial curent anual de aproximativ un milion de unități pe an în întreaga Europa. Răspândirea pe scară largă a tehnologiilor de micro-cogenerare va elibera presiunea asupra rețelei de electricitate, permițând în același timp o mai mare  participarea activă din partea consumatorilor în gestionarea propriului consum de energie. 

Despre funcționarea acestui nou sistem am fost informați de către dl Țucu Gheorghe, reprezentant oficial al unei companiei de consultanță în energie regenerabilă din România:

„Scopul principal al unei centrale de micro-cogenerare este reducerea costurilor la energie (căldura și electricitate) prin producerea în locație de căldura si electricitate, pentru consumul intern.
Din acest punct de vedere, pentru simplificare, am putea descrie cel mai bine micro-cogenerarea  ca o centrală termică ce produce și electricitate sau ca un generator electric ce produce și căldura.

Din punct de vedere electric sistemele de micro-cogenerare se conectează la rețeaua de joasă tensiune ca un generator de rezervă, imediat după contorul care măsoară energia consumata de la rețea, livrând energia electrica direct in locație.

Din punct de vedere termic sistemele de micro-cogenerare se conectează la rețeaua de distribuție a căldurii a locației, în paralel cu centrala termică aflată în folosință, funcționând ca o sursă suplimentară de căldura, pentru producerea agentului termic necesar preparării apei calde menajere și încălzirii locației.
Din punctul de vedere al conectării la rețeaua de combustibil, se conectează identic cu centralele termice obișnuite.

Sistemele de micro-cogenerare folosesc, cel mai adesea, drept combustibil, gazul natural. Există însă și sisteme care utilizează lemnul pentru a produce energie electrică și căldura.

Deoarece gazul natural este de 2,5-3 ori mai ieftin decât electricitatea (ca kWh în gaz comparat cu  kWh electric cumpărat de la furnizor), energia electrică și termică, produse local și simultan, rezultă la un cost de aproximativ 2 ori mai mic decât varianta clasică. Dimensionarea, se face la nivelul minim de consum electric și termic pentru a ne asigura că sistemul de micro-cogenerarea va funcționa 24/24, 365 zile pe an.

Până acum compania a livrat în România 9 echipamente, 8 fiind în funcțiune, ultimul urmând să fie pornit în 2-3 luni.

Această soluție este capabilă sa acopere consumurile „in bază” de căldură și electricitate ale locației și să reducă cu 20-30 % costurile la  energie (gaz + electricitate) la nivelul unui an.”Publicat la: 28.01.2019   
Publicat la: 24.01.2019   
Publicat la: 23.01.2019   
Publicat la: 28.11.2018   
Publicat la: 09.11.2018   
Publicat la: 30.10.2018   
Publicat la: 02.10.2018   
Publicat la: 01.10.2018   
Publicat la: 29.09.2018   
Publicat la: 18.09.2018   

1 - 10 din 67


© 2019 FEE - Fondul pentru Eficiență Energetică din Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Developed by MoldData
Sustinut de
PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 35512   Total ieri: 127   Total azi: 100