Prima pagină  »  Noutăți  »  Comunicate
Comunicate
Consiliul de administrare al Fondului pentru Eficiență Energetică s-a întrunit în ședință
Publicat la: 19.07.2018   

În data de 19 iulie 2018 a avut loc ședința Consiliului de Administrare al Fondului pentru Eficiență Energetică (FEE), prezidată de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul căreia au fost prezentate și aprobate Rapoartele trimestriale de activitate a Fondului pentru anul 2018, precum și luări de decizii cu privire la aprobarea proiectelor aferente finanțării măsurilor de promovare a eficienței energetice la nivel național.

În cadrul ședinței a fost prezentată situația la zi aferentă procedurii de monitorizare a proiectelor la etapa post-implementare, unde Membrii Consiliului de Administrare al FEE au apreciat măsurile întreprinse pe parcursul semestrului I al anului 2018 de către Fond privind reducerea consumului de energie, utilizarea energiei regenerabile, menționând despre necesitatea stabilirii unui dialog constructiv cu unitățile administrativ-teritoriale și executorii proiectelor, întru depășirea situațiilor ce au tergiversat implementarea proiectelor, astfel întrucât în timpul apropiat urmează a fi finalizate mecanismele de implementare și monitorizare a proiectelor demarate.

„Celor care tărăgănează implementarea proiectelor, să le fie impuse termene de realizare, pentru a eficientiza munca, dar și pentru a economisi resursele financiare. Sunt alte proiecte în așteptare, care ar putea beneficia de susținere din partea Fondului”, a subliniat Chiril Gaburici, președinte al Consiliului de administrate al FEE.

Totodată, au fost aprobate majorări ale valorii Contractului de grant, urmare a identificării lucrărilor adiționale pentru măsurile în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă în clădiri și eficientizarea sistemelor de iluminat public pe parcursul implementării proiectelor, precum și majorarea valorii Contractului de Grant în urma efectuării proiectului de execuție pentru un nou proiect ce ține de Colegiul Pedagogic ”Alexei Mateevici”, mun. Chișinău.

În cadrul ședinței au fost examinate și aprobate 4 proiecte-pilot privind implementarea măsurilor de eficiență energetică pentru reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public și un proiect de reabilitare termică a clădirii și schimbării ferestrelor la clădirea existentă a IMSP ”Institutul de Neurologie și Neurochirurgie”, mun. Chișinău.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, membrii Consiliului de administrare al Fondului pentru Eficiență Energetică au aprobat modificări în regulamentele interne, ce vin să armonizeze actele, în urma adoptării de către Guvern a modificărilor la Hotărârea Nr. 401 din 12.06.2012 cu privire la FEE.

Amintim că Fondul pentru Eficiență Energetică a fost creat, prin Hotărâre de Guvern, în anul 2012 și are menirea de a finanța proiecte în domeniul eficienței energetice și a energiei regenerabile. Fondul reprezintă un instrument financiar pentru stat de susținere a proiectelor de reabilitare termică a edificiilor din sectorul public. Până în prezent, au fost implementate peste 270 de proiecte, în valoare totală de 600 de milioane de lei. Fondul pentru Eficiență Energetică își propune drept scop eficientizarea consumului de energie și reducerea emisiilor de CO₂.Publicat la: 28.01.2019   
Publicat la: 24.01.2019   
Publicat la: 23.01.2019   
Publicat la: 28.11.2018   
Publicat la: 09.11.2018   
Publicat la: 30.10.2018   
Publicat la: 02.10.2018   
Publicat la: 01.10.2018   
Publicat la: 29.09.2018   
Publicat la: 18.09.2018   

1 - 10 din 67


© 2019 FEE - Fondul pentru Eficiență Energetică din Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Developed by MoldData
Sustinut de
PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 35515   Total ieri: 127   Total azi: 103